OF LATEN INSTALLEREN DOOR ONZE TECHNIEKERS

Heb je een elektrische of hybride wagen? Dan is een laadpaal bij je thuis een handige en praktische keuze. Doorgaans is het immers goedkoper om je auto thuis op te laden dan bij een openbaar laadstation. Bovendien laad je ook wanneer het jou uitkomt, zodat je nooit hoeft te wachten tot er een laadstation vrij is. Op lange termijn is een laadpaal thuis dus zeker een waardevolle investering.

Wil je zelf een laadpaal installeren? Dat kan eenvoudig met onze doe-het-zelf laadpaal. Het zelfbouwpakket bevat alles wat je nodig hebt en biedt een duidelijke stap-voor-stap handleiding om je te begeleiden bij de installatie. Natuurlijk kun je ook kiezen voor onze gecertificeerde techniekers als je liever de installatie uit handen geeft. Jij beslist!

LAADPAAL ZELF INSTALLEREN

ONZE WERKWIJZE

Maak een afspraak voor een doe het zelf laadpaal.

AFSPRAAK

Wil je een laadpaal kopen en zelf installeren? Maak een vrijblijvende afspraak en kom langs bij ons op kantoor. We bespreken je plan, project en wensen uitvoerig en verzamelen de nodige informatie om voor jou een offerte op maat uit te werken.

We bezorgen een voorstel op maat, zo kun je zelf een laadpaal plaatsen.

VOORSTEL OP MAAT

Op basis van ons gesprek selecteren we de laadpaal die het beste past bij je wensen en noden. We controleren ook de technische vereisten, zodat we de elektrische toebehoren correct kunnen selecteren en je zelfbouwpakket compleet kunnen maken.

Je laadpaal zelf installeren is eenvoudig met de begeleiding van Selftech.

ZELFBOUW LAADPAAL

Ga je akkoord met ons voorstel, dan leveren we alle benodigdheden bij je thuis zodat je zelf de laadpaal kan installeren. Heb je tijdens de plaatsing assistentie nodig? Dan kun je ons telefonisch of per mail contacteren. Er kan ook een technieker ter plaatse komen om te helpen.

Toch niet zelf een laadpaal installeren? Onze techniekers doen het graag voor jou.

… OF PLAATSING

Toch liever je laadpaal laten plaatsen door onze technici? Ook dat is mogelijk. Onze techniekers zorgen voor de installatie, doen aanpassingen in de meterkast, trekken de kabels en zorgen voor de indienststelling van de laadpaal. Ze verzorgen de volledige installatie van A tot Z.

Zelf laadpaal installeren: kies voor Selftech. Je vindt er laadpalen van het merk Smappee.

Wat kun je verwachten van onze doe-het-zelf laadpaal?

Ons zelfbouwpakket bevat alles wat je nodig hebt om zelf een laadpaal te plaatsen. We voorzien de materialen die je nodig hebt om het bestaande elektriciteitsbord aan te passen of een eventueel bijkomend elektrisch bord toe te voegen. Afhankelijk van het laadvermogen wordt ook de geschikte bekabeling voorzien.

Voor je de laadpaal in gebruik neemt, is het in België verplicht om de elektrische installatie te keuren door een erkend keuringsorganisme. Het is daarom aan te raden om één van onze gecertificeerde techniekers in te schakelen om de laatste aansluitingen in orde te brengen en meteen ook te controleren of alles correct aangesloten is.

Laadpaal thuis zelf installeren, maar met hulp van onze techniekers: dat is mogelijk bij Selftech.

Toch liever je laadpaal laten installeren door onze techniekers?

Een laadpaal installeren vraagt om enige voorbereiding en aandacht. Zo moeten er kabels getrokken worden, het laadstation worden aangesloten, en soms kleine aanpassingen in de meterkast worden gedaan. Omdat het om een elektrische installatie gaat, is het belangrijk om veilig en nauwkeurig te werk te gaan. Laat je dit toch liever volledig over aan onze professionals? Onze ervaren techniekers nemen het graag van je over en zorgen voor een complete installatie, van A tot Z.

Zelfbouw laadpaal: met ons zelfbouwpakket kun je een laadpaal kopen en zelf installeren.

Zelf een laadpaal installeren, mét begeleiding van Selftech

Onze adviseurs luisteren naar je wensen en zoomen in op de technische kant om je zelfbouwpakket samen te stellen. We selecteren een laadpaal die compatibel is met je elektrische wagen, het type aansluiting en het gewenste laadvermogen (bijv. 3,7 kW, 7,4 kW, 11 kW of 22 kW).

Heb je tijdens de plaatsing een vraag, dan kun je ons eenvoudig contacteren of via onze formule ‘assistentie werf’ begeleiding ter plaatse aanvragen. Op het online klantenportaal krijg je toegang tot alle technische fiches en een duidelijke handleiding om zelf een laadpaal te plaatsen.

Mag je zelf een laadpaal plaatsen? Ja, dat mag. Je kunt er ook voor kiezen om de volledige installatie over te laten aan onze techniekers.

Je laadpaal zelf plaatsen, samen met één van onze techniekers

Doe je liefst zoveel mogelijk zelf, maar wens je voor de technische zaken beroep te doen op een expert? Ook dat kan bij Selftech.

Je kan bijvoorbeeld zelf aan de slag gaan met de voorbereidende werken, zoals het graven van de sleuf en het plaatsen van de bekabeling tussen de laadpaal en de elektriciteitskast. Onze technieker komt daarna langs om de bekabeling aan te sluiten en de laadpaal op te starten voor een correcte werking en instellingen. We kunnen ook zorgen voor de keuring van je laadpaal bij een onafhankelijk organisme.

Goede prijs/kwaliteit verhouding, goede service en vriendelijke en behulpzame techniekers.

- T. Mortier -

ONZE LAADPALEN

Bij Selftech bieden we slimme thuisladers van het merk Smappee. Deze zijn gekoppeld aan een geavanceerd energiebeheersysteem dat niet alleen het energieverbruik van je laadpaal in de gaten houdt, maar ook dat van je hele woning. Zo blijven alle energiebronnen perfect in balans. De laadpaal past het laadvermogen aan (dynamic load balancing) om overbelasting van de elektriciteitsaansluiting te voorkomen. Zo voorkom je stroomuitval, zelfs wanneer je tegelijkertijd je auto laadt, kookt, strijkt en bakt. Kortom, je hoeft niets te veranderen aan je dagelijkse gewoonten. Gaat je voorkeur uit naar een ander merk? We zijn steeds bereid om te luisteren naar jouw voorkeuren.

Laadpaal zelf plaatsen met het merk Smappee

VEELGESTELDE VRAGEN

  • Een laadpaal fungeert als tussenstation tussen het elektriciteitsnet en de batterij van een elektrische auto. Wanneer je de auto aansluit met een laadkabel, zorgt de laadpaal ervoor dat elektriciteit veilig en efficiënt wordt overgedragen. Bij thuisladers wordt meestal gebruikgemaakt van wisselstroom (AC) die de auto zelf omzet in gelijkstroom (DC) om de batterij te laden.

  • De prijs van een laadpaal voor thuis varieert afhankelijk van het type laadpaal, de installatie en de eventuele noodzaak voor een zwaardere elektriciteitsaansluiting. Maak vrijblijvend een afspraak met onze adviseurs voor meer informatie en een offerte op maat.

  • De laadtijd hangt af van de batterijcapaciteit van je auto en de laadsnelheid van de laadpaal. Gemiddeld duurt het 4 tot 6 uur om je elektrische auto volledig thuis op te laden. Om je laadtijd in te schatten in uur, kan je de volgende formule gebruiken: batterijcapaciteit (kWh) / laadvermogen van de lader (kW).

  • Een slimme laadpaal is een laadstation dat verbinding maakt met internet om extra functies en voordelen te bieden. Dit type laadpaal kan communiceren met apps of softwareplatforms, waardoor je het laadproces efficiënter kunt beheren.

  • Een slimme laadpaal biedt veel voordelen:

    • Plannen: Je kan het opladen plannen.

    • Kostenbesparing: Slimme laadpalen kunnen het opladen afstemmen op goedkopere daluren of het gebruik van zelfopgewekte zonne-energie maximaliseren.

    • Inzicht in verbruik: Via een app kun je precies zien hoeveel energie je auto verbruikt en wat dit kost.

    • Verrekening: Wie met een bedrijfswagen rijdt, kan automatisch laadkosten inbrengen bij de werkgever.

    • Dynamic load balancing: De slimme laadpaal past het laadvermogen aan om overbelasting van de elektriciteitsaansluiting te voorkomen (dynamic load balancing).

    Meer info? Onze adviseurs helpen je graag verder. Maak een vrijblijvende afspraak voor informatie op maat.

  • Voor het installeren van een laadpaal bij je thuis zijn er doorgaans geen subsidies of belastingverminderingen. Sommige steden en gemeenten geven echter wel subsidies voor de aankoop en installatie van een elektrische laadpaal. Informeer dus zeker eens bij jouw stad of gemeente.

  • Ja, je mag een laadpaal plaatsen op eigen terrein. Met het zelfbouwpakket van Selftech ga je vlot zelf aan de slag. Je mag je laadpaal zelf installeren en aansluiten op je meterkast. Na de installatie en voor je deze in gebruik neemt moet deze wel door een erkend keuringsorganisme gekeurd worden.

  • AC-laden (wisselstroom) is gebruikelijk voor thuisladen en bij reguliere publieke laadpalen. Het is relatief goedkoop, maar langzamer omdat de auto de wisselstroom omzet naar gelijkstroom. Snelheden variëren van 3,7 kW tot 22 kW.

    DC-laden (gelijkstroom) wordt vooral gebruikt bij snelladers langs snelwegen. De stroom wordt direct naar de batterij gestuurd zonder omzetting, wat laden veel sneller maakt (tot 350 kW). Het is duurder en vereist gespecialiseerde infrastructuur.

    Beide methoden hebben hun voordelen: AC is ideaal voor dagelijks gebruik, terwijl DC handig is voor lange ritten of snelle stops.

INTERESSE OF VRAGEN?

Wil je een laadpaal thuis zelf installeren of deze laten plaatsen door onze techniekers? Heb je nog vragen of wil je graag meer info over onze producten of werkwijze? Je kan contact met ons opnemen per e-mail, telefonisch, bij ons ter plaatse of via onderstaand contactformulier.